Ny hovedtrener i Sandefjord SK

6910-229x300Som tidligere kommunisert har Tommy Pedersen gitt klubben beskjed om at han ønsker å slutte som Hovedtrener i Sandefjord Svømmeklubb i sommer og prioritere mer tid med familien. Klubben har derfor gjennomført en grundig ansettelsesprosess for å finne en god erstatter. Det har vært viktig for styret å finne en trener som vi tror vil være med på å løfte klubben videre både som en breddeklubb, og som en klubb som kan tilby et høyt sportslig nivå til våre beste svømmere.

Styret har ansatt svenske Jens Fridorff (47) som ny 100% Hovedtrener i SaS med ansvar for klubbens Eliteparti samt hovedansvar for klubbens øvrige partier.

Jens er en erfaren svømmetrener med trenerbakgrunn fra flere svenske svømmeklubber. Vi tror han vil kunne bringe med seg verdifull erfaring både når det gjelder treningsfilosofi, svømmeteknikk og bidrag til videre klubbutvikling. Jens har vært i Sandefjord og fått presentert klubben, sett svømmerne i aksjon på trening og hatt samtaler med Tommy slik at både han og vi har blitt kjent med hverandre.

Jens kommer nå senest fra stillingen som hovedtrener i Väsby Simsällskap, en av Sveriges tre beste svømmeklubber i 2013. Med svømmeskole for 900 barn og konkurransevirksomhet for 250 svømmere har Väsby en heldekkende virksomhet,som spenner fra babysvøm til landslagssvømmere. Jens har også trenererfaring fra Angelholm svømmeklubb, Norrköping svømmeklubb, og 10 år som svømmetrener på idrettsgymnaset i Nyköping. Jens sier at hovedårsaken til at han valgte å takke ja til Sandefjord Svømmeklubb er at han fikk et godt inntrykk av klubben da han besøkte oss og at han deler SaS sin filosofi; en helhetlig ambisjon rundt klubbdriften og en rød tråd i det vi gjør fra Trygg i Vann kursene til man beveger seg oppover konkurransepartiene i klubben.

Jens vil være på plass ved oppstart etter sommeren, og vi vil la foreldre og svømmere bli bedre kjent med Jens etter hvert. Vi vil også presentere vår nye hovedtrener og hva han vil legge vekt på fremover gjennom intervju og artikler på www.sandefjordsvommeklubb.no