Sandefjord Svømmeklubb har ansatt ny hovedtrener i klubben

Nåværende Hovedtrener i Sandefjord Svømmeklubb, Jens Fridorff, slutter hos oss i sommer, og skal flytte til Oslo og begynne som trener i Lambertseter Svømmeklubb. Klubben har i en tid nå jobbet med å finne frem til en ny trenerløsning.

Vi er glade for å kunne presentere Tommy Pedersen som ny Sportslig Leder og Hovedtrener i Sandefjord Svømmeklubb. Tommy starter i stillingen 1. juli 2021.

Stillingen er en deltidsstilling og vil innebære å ha det sportslige ansvaret i Sandefjord Svømmeklubb i tett samarbeid med gruppetrenere og svømmeskoleansvarlig, samt å være klubbens hovedansvarlig for trening og sportslig utvikling.

Tommy har lang fartstid innen svømming, både som utøver og trener.  Han har vært hovedtrener og sjefstrener i svømming på høyt norsk og internasjonalt nivå, og er tilknyttet Norges Svømmeforbund i ulike roller. Tommy har trenererfaring fra Lambertseter Svømmeklubb, Oslo Idrettslag, Larvik Svømmeklubb og Åstveit Svømmeklubb. Tommy Pedersen har vært svømmer og hovedtrener i Sandefjord Svømmeklubb tidligere, og kjenner derfor klubben godt.

I tillegg til lang erfaring som trener innen svømming har han også en solid pedagogisk utdannelse fra Norges Idrettshøyskole, Loughborough University (UK) og Høgskolen i Østfold. I tilegg til dette er Tommy også ansvarlig for toppidrett svømming på SVGS.

For styret i svømmeklubben har det vært avgjørende og få på plass en ny trenerløsning som bygger på verdiene til klubben. Tommy Pedersen vil tilføre klubben solid svømmefaglig erfaring, være en lagspiller samt utvikle våre andre trenere. Han vil utvikle klubben videre både på det sportslige plan og bygge et sterkt miljø i klubben. For klubben har det også vært viktig å finne en løsning som også ivaretar våre eksisterende trenere.

«Jeg ser frem til å møte svømmerne, foreldre, ansatte og styret i Sandefjord Svømmeklubb. Målet mitt er å gjøre SaS til en enda bedre svømmeklubb. Det er ingen tvil om at klubben har et stort potensial. Jeg er opptatt av at SaS skal ha et tilbud til både topp og bredde, og at klubbens svømmere skal få gode muligheter til å utvikle seg videre. Jeg ser frem til å arbeide tett med svømmerne og med trenerteamet i klubben», sier en engasjert Tommy Pedersen.

Vi ønsker Tommy velkommen til klubben igjen, og ser frem til å bli bedre kjent med vår nye trener når vi starter opp igjen etter sommerferien.