Klubbstruktur i Sandefjord svømmeklubb

Sandefjord svømmeklubb driver med konkurranserettet trening. Det innebærer at målsettingen for klubbens oppbygning er å gi svømmerne i klubben sjanse til å nå så langt den enkelte svømmer ønsker. Klubbpyramiden er laget med utgangspunkt i klubbens rammebetingelser med tanke på å gi et best mulig tilbud med optimal utvikling for svømmeren ut ifra dette.

I tillegg har vi også en linje til de utøverne som er glad i å svømme, men velger å ikke konkurrere eller bestemmer seg for å avslutte den aktive satsningen på svømming som konkurranseidrett, men allikevel ønsker å fortsatt holde seg i form og å være en del av det sosiale miljøet i Sandefjord Svømmeklubb.

Flytting av svømmere mellom grupper gjøres etter en helhetsvurdering av gruppetrenere og Hovedtrener i samarbeid med TK basert på følgende kriterier*:

• Treningsinnsats - (Fremmøte og gjennomføring av trening)
  • Konsentrasjon og fokus under trening
  • Konkurranseresultater - (I forhold til alder og biologisk utvikling)
  • Personlighet og engasjement innstilling - (Utøver har en positiv innstilling og bidrar til et godt treningsmiljø)
  • Talent - (Fysisk, mentalt, treningsmessig)
  • Teknikk - (Teknisk utførelse av starter, vendinger og svømming i de ulike svømmearter)

(* Kriteriene er i uprioritert rekkefølge).

Opprykk/nedflytting gjøres normalt etter jul og sommer.

Hvis svømmer trener mindre enn den veiledende (for sin alder/gruppe), eller på forhånd avtalte treningsmengde kan man bli flyttet til en annen gruppe for å gi plass til utøvere som ønsker å trene mer. Dette gjelder hovedsakelig for svømmere på Elite og K1 gruppe.